A Bükki Nemzeti Park figyelmeztet, valóban barnamedve járja a Bükköt és az Upponyi-hegységet – videó

Megosztás

Rengeteg mendemonda kel szárnyra az utóbbi hetekben, most azonban megdönthetetlen bizonyítékkal támasztotta alá a BNPI, hogy valóban barnamedve jár a környéken, a Szilvásváradnál történt észlelés is ugyanez a példány lehetett. A kameracsapda kétségkívül igazolta a feltételezéseket.

Az elmúlt héten kétszer is észlelt barnamedvét a Bükk-vidéken a Bükk Nemzeti Park Igazgatósága (BNPI), kameracsapdával sikerült videóra venni az állatot. Mint saját oldalukon írják, július 24-én rögzítettek egy viszonylag nagytestű barnamedvét.

Barna medve 2023 07 24

Hitelesen a barnamedvékről 2.

A Bükk láthatatlan turistája – Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén az elmúlt héten két barnamedvével…

Egy másik észlelés öt nappal később történt, amikor túrázók találtak medvenyomot a Bükk központi részén, Szilvásvárad községhatárban. Több mint egy éve találnak életjeleket, melyek a barnamedve folyamatos bükki jelenlétéről tanúskodnak, de azóta az erdőjárók nem jelezték közvetlen találkozásukat az állattal, ami a park igazgatósága szerint egyértelműen igazolja, hogy a medve kerüli az ember közelségét. A BNPI közleménye szerint a faj egyedei a Bükk, illetve az Upponyi-hegység területén mozognak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek